model beethik de competències de lideratges ètics i [radicalment] responsables

La pràctica d’uns lideratges ètics i [radicalment] responsables ens exigeix canviar competències obsoletes – basades en la jerarquia, el benefici propi i una concepció utilitarista de [l’altre] -, per altres, orientades a la generació de confiança i a la coherència entre [el que diem] i [el que fem].

 

El model beethik de competències per a lideratges [radicalment] responsables, situa les competències de lideratge en les arrels de [el que som] i identifica cinc competències ètiques essencials capaces de revolucionar i transformar les nostres organitzacions actuals en espais més autènticament humans i sostenibles – diàleg, integritat, coherència, transformació i alteritat.

Competències beethik lideratges

La nostra responsabilitat és entrenar el talent ètic i capacitar als nostres equips en el desenvolupament i aplicació de les competències de lideratges [radicalment] responsables. Només així, connectant amb les nostres pròpies arrels aconseguirem la transformació que necessitem per assolir unes organitzacions més autèntiques, humanes i sostenibles.

 

Si vols aprofundir més:

diptic competències beethikDíptic de presentació del model beethik de competències per a lideratges ètics i [radicalment] responsables

El pots consultar en aquest enllaç.

 

 

Exemple fitxa competències beethikExemple de fitxa per a l’avaluació de competències

Per avançar en uns lideratges ètics i [radicalment] responsables cal conèixer i avaluar el desenvolupament de les nostres competències, analitzant els nostres comportaments en l’activitat quotidiana. Eines com el qüestionari beethik d’avaluació de competències poden ser d’utilitat.

Pots consultar l’exemple en aquest enllaç.