Jornada “Ètica a tres bandes” a Barcelona i Madrid

El 4 d’octubre a Barcelona i l’11 d’octubre a Madrid reflexionarem sobre com avançar cap a un model de negoci ètic i [radicalment] responsable, des del diàleg a tres bandes entre tres funcions clau a les organitzacions: la direcció d’RSE, la direcció de compliance i la direcció de persones.

 

Barcelona, 4 de octubre de 2018 de 9 a 11.30h. Espai Provença, Estació de Provença d’FGC. Carrer del Rosselló, 219 (cantonada amb carrer de Balmes). 08008 Barcelona.

Programa BarcelonaInscripcions Barcelona: formulari

 

Madrid, 11 de octubre de 2018 de 9 a 11.00hICADE (Aula García Polavieja), C/Alberto Aguilera, 23, 28015 Madrid

Programa MadridInscripcions Madrid: formulari

 

Raons i oportunitat

En una època de canvis i d’incertesa en què la pèrdua de confiança en les organitzacions va en augment, ressorgeix la necessitat de replantejar-se la transformació de la cultura corporativa i del propòsit de l’organització per reforçar el compromís de totes les persones -internes i externes – que tenen interessos legítims en l’organització.

En aquest sentit, la sostenibilitat es presenta com un dels principals eixos associats al propòsit de l’organització. Però perquè l’aposta pel desenvolupament sostenible esdevingui un actiu, cal integrar-la en un model de negoci ètic i [radicalment] responsable, que s’assentarà sobre una infraestructura ètica i sobre una cultura corporativa que enforteixi la confiança de manera integral dels grups d’interès en tota la cadena de valor i de la societat en general.

“Parlar només de responsabilitat, com s’ha fet fins ara, no ha acabat de funcionar. Quan es fa referència a les arrels, que és el que suggereix el concepte “radical” estem dient que la responsabilitat ha d’impregnar totes les actuacions de l’empresa, tant des del punt de vista de la manera d’actuar de les persones, com des del de retre comptes del que es fa, que és el que implica la responsabilitat”.

Victòria Camps, connexions beethik

Una manera d’abordar-és compartir la reflexió a través d’un diàleg a tres bandes entre tres funcions que exerceixen un lideratge transversal en les organitzacions i que cada vegada seran més influents en el nou entorn empresarial per al desenvolupament de la infraestructura ètica:

  • La direcció d’RSE, representada en els DIRSE i amb el focus posat en la sostenibilitat
  • La direcció de compliance, centrada en assegurar el compliment normatiu i
  • la direcció de persones, la missió de la qual és potenciar un talent i una cultura ètica i responsable com a atribut diferencial de l’organització.

I també compartint punts de vista sobre la integració de l’ètica en els diversos sectors – públic, empresarial i social – per avançar cap a models organitzacionals [radicalment] responsables.