“Ètica a tres bandes”, un diàleg necessari entre las direccions d’RSE, compliance i persones

Publicat a Diario Responsable, 27 de setembre de 2018

En una època de canvis i d’incertesa en què la pèrdua de confiança en les organitzacions va en augment, ressorgeix la necessitat de replantejar-se la transformació de la cultura corporativa i del propòsit de l’organització per reforçar el compromís de totes les persones -internes i externes – que tenen interessos legítims en la mateixa.

En aquest sentit, la sostenibilitat es presenta com un dels principals eixos associats al propòsit de l’organització. Però perquè l’aposta pel desenvolupament sostenible esdevingui un actiu, cal integrar-la en un model de negoci ètic i [radicalment] responsable, que s’assentarà sobre una infraestructura ètica i sobre una cultura corporativa que enforteixi la confiança dels grups d’interès en tota la cadena de valor i de la societat en general de manera integral.

Una manera d’abordar-lo és compartir la reflexió a través d’un diàleg a tres bandes entre tres funcions que exerceixen un lideratge transversal en les organitzacions i que cada vegada seran més influents en el nou entorn empresarial que s’està dibuixant:

  • La direcció d’RSE, representada als dirse i amb el focus posat en la sostenibilitat
  • La direcció de compliance, centrada en assegurar el compliment normatiu i
  • La direcció de persones, que té per missió potenciar un talent i una cultura ètica i responsable com a atribut diferencial de l’organització.

Per abordar aquest necessari debat, el 4 d’octubre a Barcelona (aforament complet) i l’11 a Madrid reflexionarem sobre com avançar cap a models de negoci ètics i [radicalment] responsables, des del diàleg a tres bandes entre la direcció d’RSE, la direcció de compliance i la direcció de persones, tres funcions clau per a les organitzacions del segle XXI.

A Madrid dialogarem amb Alberto Andreu, Antoni Ballabriga, José Luis Fernández, Anna Fornés, Francisco Hevia i Carles Sáiz el dia 11 d’octubre, de 9h a 11: 00h, a la seu de ICADE (Aula García Polavieja), C / Alberto Aguilera , 23, 28015 Madrid.

La jornada està organitzada per beethik en col·laboració amb la Fundació Factor Humà, l’Associació  DIRSE i Cumplen, amb el suport de la Càtedra d’Ètica Econòmica i Empresarial de la Universitat de Comillas.

Programa de la jornada i inscripcions.

beethik.com

Albert Huerta

Jose Antonio Lavado

Nekane Navarro

Link a la publicació en Diario Responsable