Connexions

En aquest espai volem donar veu a persones connectades amb la seva essència i amb les seves arrels, que estan contribuint a crear organitzacions més autèntiques, humanes i sostenibles.

Jordi SerranoJordi Serrano

“Posar les persones al centre té a veure en cuidar la seva empleabilitat. Aquesta és una de les principals responsabilitats de les empreses”.

Llegir entrevista

 

José Luis FernándezJosé Luis Fernández

“L’empresa hauria de ser capaç de declarar els seus valors, i de somiar el que vol ser. Definir-se a si mateixa (visió) com un projecte que valgui la pena emprendre i al qual sumar-se”.

Llegir entrevista

 

Raquel Díaz TMBRaquel Díaz

“Hem de viure i conviure conscients que formem part d’un tot que és de tots i que de nosaltres depèn la seva sostenibilitat”.

Llegir entrevista

 

Assumpta FortunyAssumpta Fortuny

“L’ètica de la responsabilitat radical ens empeny a adoptar una actitud compromesa amb la dignitat de l’ésser humà, al cent per cent, de manera conscient i explícita”.

Llegir entrevista

 

Rodrigo de Salas

“La credibilitat es basa en el fet que tinguis una trajectòria de comportaments que siguin exemplaritzants. I això només ho pots fer si l’ètica neix de la veritat de tu mateix”.

Llegir entrevista

 

José Manuel Velasco

“L’ètica és un territori incòmode perquè exigeix compromís, coratge i tenacitat”.

Llegir entrevista

 

Generacions futures

«Hem de fer una profunda transformació en les nostres maneres de fer per construir des de les nostres essències més humanes el planeta que volem (i hem de) deixar als nostres fills i filles».

Llegir connexió

 

Clara PeyaClara Peya

“L’ètica de la responsabilitat radical és ser responsable de qui ets i com has arribat fins allà i fer ús dels teus privilegis amb un compromís”.

Llegir entrevista

 

Drac sant jordi

Drac de Sant Jordi

“Ser ètic és tenir en compte a totes les parts implicades… però em sembla que aquesta història no acabarà bé per a mi…”.

Què fem amb la princesa?

 

Anna FornésAnna Fornés

“Confiar en les persones canvia la perspectiva i és un element indispensable per assolir la transformació organitzativa tan necessària avui en dia”.

Llegir entrevista

 

Sira AbenozaSira Abenoza

“El diàleg és una experiència radical que implica estar disposat a viatjar a través de la raó de l’altre. És obrir-nos als altres per aprendre junts”.

Llegir entrevista

 

Manel del CastilloManel del Castillo

“El compromís és l’eina de gestió més potent que existeix i les cinc claus per aconseguir-lo són: projecte, coherència, reconeixement, lideratge i autonomia”.

Llegir entrevista

 

Marcos Eguiguren

“Incorporar l’ètica a la presa de decisions és tenir el coratge de fer el correcte per sobre del que pot suposar a curt termini un benefici econòmic”.

Llegir entrevista

 

Daniel FauraDaniel Faura

“L’ètica és exigible i ha d’actuar en totes direccions, nivells i àmbits, sense restricció ni jerarquia, sense límits i en tot tipus de relacions”.

Llegir entrevista

 

Joseba AranoJoseba Arano

“L’actuació ètica genera confiança entre les persones i redunda en una major capacitat organitzativa d’aconseguir aquells objectius que ens porten al propòsit de l’empresa”.

Llegir entrevista

 

Marta EsteveMarta Esteve

“Tota acció cultural s’ha de concebre com una acció de coresponsabilitat. La creació cultural és completa quan convida a participar l’usuari final. No hi ha transformació social sense compromís ètic”. Llegir entrevista

 

Marcel CanoMarcel Cano

“Si ens la prenem seriosament, l’ètica pot ser un factor de transformació social, cultural i personal”.

Llegir entrevista

 

Miquel FortunyMiquel Fortuny

“La cultura ètica contribueix al compliment normatiu. Guanyar o estalviar diners a costa d’incomplir la llei no pot considerar-se ètic”.

Llegir entrevista 

 

Albert CañigueralAlbert Cañigueral

“La societat de les pròximes dècades dependrà de les tecnologies digitals i cal avaluar el seu ús de manera crítica i constructiva posant límits on sigui necessari”.

Llegir entrevista

 

Amaia Remírez i Raúl de la Fuente

“El cinema crea i reforça valors i hi ha aquí una gran responsabilitat ètica que pertoca als autors i productors. Totes les arts narratives que es creuen en les nostres vides ens van conformant, des dels contes que ens llegeixen a la infància fins a les sèries que devorem d’adults”.

Llegir entrevista

 

Jesús VilarJesús Vilar

“Incorporar l’ètica en la presa de decisions significa mirar la situació des del màxim de mirades, tenir en compte la perspectiva de la persona afectada i mantenir una actitud de diàleg i de voluntat de construcció”.

Llegir entrevista

 

Silvia AgullóSilvia Agulló

“L’ètica repta a les organitzacions a innovar per tal de poder donar resposta i anticipar-se a les expectatives ètiques, socials i ambientals dels seus diferents grups de interès”.

Llegir entrevista

 

Begoña RomanBegoña Román

“L’ètica és una actitud crítica, reflexiva, que des de certa distància de la realitat té un veritable desig de transformar-la i millorar-la”.

Llegir entrevista

 

Inés García-PintosInés García-Pintos

“La gestió ètica és, per la seva pròpia naturalesa, una funció holística i transversal i tots els departaments de l’empresa han d’estar implicats”.

Llegir entrevista

 

Joan SegarraJoan Segarra

“El moment de canvi que estem vivint al conjunt de la societat, a les empreses i a les organitzacions socials, demana propostes que apostin a fons pels compromisos”.

Llegir entrevista

 

Juliana VilertJuliana Vilert

“El concepte d’ètica de la responsabilitat radical suggereix la idea d’aquella vocació de comportament orientada de forma substancial a l’altre”.

Llegir entrevista

 

Victoria Camps Victòria Camps

“Parlar només de responsabilitat, com s’ha fet fins ara, no ha acabat de funcionar. L’adjectiu “radical” vol dir que la responsabilitat cal prendre-la seriosament “.

Llegir entrevista

 

Antoni BallabrigaAntoni Ballabriga

“La responsabilitat no es pot exercir a mitges, les accions són responsables o no ho són”.

Llegir entrevista

 

imma LluvaImma Lluva

“El concepte radical suposa anar un pas més enllà, anar a buscar l’essència de les organitzacions”.

Llegir entrevista

 

Paco HeviaFrancisco Hevia

“El canvi radical cap a la gestió ètica i responsable és una necessitat urgent”.

Llegir entrevista

 

Olinda AníaOlinda Anía

“No es pot entendre la responsabilitat sense l’ètica, ni l’ètica sense responsabilitat”.

Llegir entrevista

 

Alberto AndreuAlberto Andreu

“En l’ètica i en la responsabilitat cal saber gestionar els grisos”.

Llegir entrevista