José Antonio Lavado, membre de l’equip de beethik i de l’Associació Catalana de Foment de l’Economia del Bé Comú, repassa les principals aportacions de l’Economia del Bé Comú a la contribució d’una economia de mercat ètic i amb valors en una entrevista publicada per Corresponsables.
En aquesta entrevista, Lavado repassa les principals fites i resultats aconseguits per l’Associació Catalana de Foment de l’Economia del Bé Comú des del seu naixement el 2014, amb l’objectiu de crear un espai de participació per a totes les persones i organitzacions que vulguin contribuir a la construcció d’un model econòmic amb valors ètics i orientat al bé comú.
Destaca, així mateix, que l’Economia del Bé Comú és un model d’economia de ‘mercat ètic’ que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en el creixement il·limitat i en la maximització del benefici econòmic individual, per enfocar-al servei de les persones i del bé comú.
Des del punt de vista de les empreses, han d’avançar cap a una “transformació de la seva cultura, de les seves maneres de fer”. “Això requereix anar a l’essència de la naturalesa humana, a les arrels ètiques de cada organització i potser aquesta és una de les grans aportacions de la proposta de l’EBC: preguntar-se com estem aplicant els valors ètics fonamentals en les nostres actuacions quotidianes i com podem millorar per augmentar la nostra aportació al bé comú “afirma.
Accedir a l’entrevista completa: http://www.corresponsables.com/actualidad/asociacion-catalana-fomento-economia-bien-comun-mercado-etico-valores