Integrant l’ètica a la presa de decisions amb la Federació Allem

Taller AllemEl dia 6 de novembre vam compartir un intens matí de treball amb entitats membre de la Federació Allem, El taller va ser una oportunitat per integrar l’ètica a la presa de decisions a través de l’aplicació d’un mètode de deliberació, per enfortir la cultura ètica de les organitzacions membre d’Allem i la confiança de les persones i la societat.

Ens sentiríem orgullosos amb les decisions que prenem si les conegués tothom? Estem sent coherents entre “el que diem” i “el que fem”? Tenim cura de les persones afectades per les nostres decisions? Estem fomentant la qualitat de la relació i la confiança amb els altres? Aquestes són algunes de les preguntes que ens porta a fer-nos el mètode, canviant de manera radical la forma en la que habitualment prenem decisions.

Taller AllemI és que la manera com decidim és un gran recurs de transformació per avançar cap a la nostra cultura desitjada [el que volem ser] com a organització i el tipus de societat en la que volem viure.

Cada dia prenem decisions, molt sovint i moltes persones dins les entitats. I prenem decisions en tots els àmbits que configuren la nostra cultura organitzativa: la gestió dels processos, els resultats de la nostra activitat, la relació amb l’entorn i les persones.

El mètode de deliberació beethik amb el que vam treballar a la sessió ens ajuda a integrar l’ètica en la presa de decisions, contemplant de manera integral les aportacions de les diferents tradicions ètiques, fent-nos conscients de totes les nostres responsabilitats i fomentant el diàleg, la participació, la deliberació i l’escolta activa.

Taller AllemPerquè les organitzacions [radicalment] responsables entenen que la presa de decisions té un impacte directe en totes les dimensions de la cultura organitzativa i només integrant l’ètica en la mateixa podrem exercir de manera coherent la nostra responsabilitat al servei de les persones per les quals treballem.

 

La Federació ALLEM és una agrupació d’entitats socials, sense ànim de lucre, dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat de les Comarques de Lleida. Representa a més de 3.500 socis i sòcies, que son famílies, amics i col·laboradors de les entitats associades i de la Federació. Compta amb 1.500 professionals que donen suport a 2.250 persones amb discapacitat. I agrupa onze Centres Especials de Treball, on 650 persones amb discapacitat treballen en la producció béns i serveis de qualitat, amb valor social.

És, per tant, un agent clau en la defensa dels drets i la representació de les persones amb discapacitat de les comarques de Lleida. I, de manera coherent amb aquesta responsabilitat, Allem treballa de manera constant per avançar cap a models de gestió [radicalment] responsables que ajudin a millorar l’atenció a les persones més vulnerables, posant-les al centre de l’activitat i la gestió.