beethik finalista al II Premi de Recerca en Ètica Empresarial de la Universitat de Comillas

Premi Ètica ComillasEl mètode beethik per a la presa de decisions ha resultat finalista en el II Premi d’Investigació Ètica Empresarial que ha fet lliurament la Universidad Pontificia Comillas, a través de la Cátedra Iberdrola de ética Económica y Empresarial i Bankinter Consumer Finance.

 

S’han presentat 50 treballs d’una gran rigorositat acadèmica, segons ha dictaminat el jurat, 46 treballs d’Espanya i 4 de Portugal.

Diploma Ètica Universidad ComillasEls premis han destacat el mètode beethik per a la presa de decisions com una eina pràctica, senzilla imolt eficient que ajuda a integrar l’ètica en el procés de presa de decisions, ajudant a construir una cultura ètica per gestionar els conflictes ètics i els facin de la millor manera possible.

 

En la seva segona edició, els premis han tingut un gran poder de convocatòria. Concretament, s’han presentat 50 treballs de recerca vàlids d’acord amb el que recull les bases de la convocatòria (articles, llibres i informes, tesis doctorals, treballs de fi de grau [TFG] i treballs de fi de màster [TFM]).

En paraules de Juliol L. Martínez, SJ, rector de la Universitat Pontifícia Comillas, “la bona acollida d’aquesta segona edició reflecteix un interès creixent per apuntalar comportaments ètics dins l’empresa”. Per la seva banda, Alfonso Saez, conseller director general de Bankinter Consumer Finance, va destacar que “és un orgull veure com aquest premi ha anat creixent des de la primera convocatòria, una iniciativa que va néixer amb l’objectiu de reflectir la importància de l’ètica i la sostenibilitat en el món de l’empresa; és un valor empresarial del qual cap companyia hauria de prescindir “.

El jurat d’aquesta segona edició ha estat compost per Alfons Maria Saez Alonso-Muñumer, conseller director general de Bankinter Consumer Finance; Raquel Azcárraga, directora de Sostenibilitat de Bankinter; Almudena Rodríguez Beloso, Global Advisor de Nacions Unides i Exdirectora de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient a Accenture: Inés Gomis Bertrand, sòcia directora de Temple Assessors; Raúl González Fabre, professor de Gestió Empresarial i membre de la Càtedra Iberdrola d’Ètica Econòmica i Empresarial de Comillas ICADE; Javier Camacho Ibáñez, consultor d’empresa i membre de la mateixa càtedra; Javier Fuertes López, professor d’Ètica i Responsabilitat Social Empresarial de la Comillas ICADE; Joan Benavides Delgado, catedràtic de Comunicació de la Universitat Complutense de Madrid, i Fernando Velasco Fernández, professor de la Universitat Rei Joan Carles i director de la Càtedra de Serveis d’Intel·ligència i Sistemes Democràtics, els quals han estat els encarregats d’escollir el treball guanyador i l’accèssit.

Els Premis de Recerca en Ètica Empresarial van néixer al novembre de 2017 amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Càtedra Iberdrola d’Ètica Econòmica i Empresarial de la Universitat Pontifícia Comillas i Bankinter Consumer Finance, amb l’objectiu de potenciar i posar en valor l’ètica corporativa al món empresarial.