Una Diada de Sant Jordi [radicalment] diferent

Un nou repte a la nostra llegenda de Sant Jordi!

Després del seu viatge per llocs increïbles arreu del món, la princesa i la dragona van tornar a casa i es van trobar amb una situació insospitada: la gent es moria sense saber quina era la raó i havien de tornar a prendre decisions…

S’havien de tancar tots a casa fins que l’amenaça passés? Com cuidarien les persones malaltes? Què farien amb les nenes i nens? I amb els avis? De què viurien si no anaven a treballar? Què podien fer?

De sobte, van començar a recordar el que havia passat al poble l’any anterior, quan el rei havia de decidir què havia de fer amb la princesa (ho recordes? ho tens aquí).

Però que van fer de diferent? Com van salvar la vida la princesa i del drac? Com van aconseguir canviar el final de la llegenda i el futur del seu poble? Quina va ser la clau per trobar una solució millor?

I recordant recordant van veure que…

  • Tots els personatges de la nostra llegenda van poder dir la seva! I vam parlar i escoltar i parlar i escoltar…

 

  • I així vam arribar a descobrir el gran poder de la paraula. I la princesa li va dir a la dragona: com ens hauríem plantejat mai, si no, tenir en compte la teva visió? Però si no sabíem ni que, en realitat, eres una dragona!

 

  • El rei, el teu pare, també va ser molt fort! li va dir la dragona. Va ser molt clar i coherent i es va mostrar íntegre en tot moment. Tot i posar en risc la teva vida, la seva filla, estava disposat i decidit a donar exemple! Segur que no va ser fàcil…

 

  • Sí, i en Jordi va quedar tant impressionat que es va transformar, va deixar les armes i ara viu a la nostra vil·la participant de les nostres activitats com un veí més, va replicar la princesa. I només d’aquesta manera, parlant, escoltant i creant decisions juntes, vam canviar la nostra història i vam arribar a un final diferent! I ara ens pregunten d’arreu del món com ho poden fer per viure i conviure millor a les seves llegendes i els seus pobles. I què poden aprendre per crear nous comptes i noves històries on les persones –i els dracs i les dragones- puguin conviure millor i ser més felices.

Les llegendes es reescriuen quan tots els personatges participen, practicant i aprenent de les decisions. Els contes poden tenir finals molt diferents, però només els podem crear si obrim espais per imaginar i construir junts noves històries! Perquè compartir ens fa més poderosos!

Des de beethik hem recollit tots aquests aprenentatges i hem dibuixat un nou model per practicar uns lideratges ètics i [radicalment] responsables. Esperem que els hi sigui útil a la princesa i la dragona i els ajudi a resoldre el nou repte que tenen davant!

I també a totes i a tots vosaltres: el podeu conèixer aquí.

Bona Diada d’un Sant Jordi [radicalment] diferent!