Connectant ètica i compliance: un binomi inseparable

El passat 26 de novembre vam realitzar una experiència pionera. Fortuny Legal i beethik vam co-dirigir un taller, amb la col·laboració de Suara, on un grup de professionals del compliance van tenir l’oportunitat de practicar i aprendre “Com aplicar l’ètica a la presa de decisions en l’àmbit del compliance“.


Aquí et deixem un vídeo resum de la jornada:

Al taller els vam plantejar el repte de prendre decisions davant una sèrie de situacions ubicades al límit entre la legalitat i l’ètica. Però no com ho haguessin fet fins ara, sinó aplicant el mètode beethik per a la presa de decisions, una eina que transforma [radicalment] la nostra manera de decidir. Un dels testimonis que il·lustra molt bé l’experiència és el següent:

“Des de la nostra funció de compliance, quan analitzem un problema i suggerim una decisió, ho fem amb el focus posat a la norma o la legalitat i ens oblidem de tenir en compte la perspectiva ètica que, sens dubte, contribueix a prendre la millor decisió possible”.

També pots llegir aquí l’article que vam publicar conjuntament amb en Miquel Fortuny divendres passat a Diario Responsable.

Perquè l’ètica i el compliance són un binomi inseparable. Sense un compromís real que persegueixi construir una autèntica cultura ètica a l’empresa, no podrem parlar d’un enfocament de compliance, propi d’una empresa responsable. Una manera especialment eficaç i pràctica de fer-ho és introduint l’ètica en el sistema de presa de decisions.