El diàleg com a única sortida als conflictes

Nekane NavarroAvui el Diari Ara publica una carta de Nekane Navarro, membre de l’equip de beethik, amb una reflexió molt personal sobre les situacions actuals de conflicte que vivim. Una reflexió que, a més de l’història personal, neix dels principis que sustenten el model beethik: la necessitat del diàleg i la concepció de les responsabilitats dels governs, com de tots els actors socials, per avançar cap a una societat més autèntica, humana i sostenible.

“Dialoguem. És l’única sortida als conflictes que vivim

Des de que vaig néixer el terrorisme ha format part del meu paisatge. He vist explotar una bomba a la meva universitat sense saber si les meves amigues havien volat amb aquell estrèpit esgarrifós. Però també he viscut com molts amics eren tancats sense raó i se’ls robaven anys. I perdien familiars per la imposició de la distància injustificada.

Un terrorisme cruel des d’ambdues parts que ha d’acabar-se per sempre. Una de les parts ha fet el pas definitiu. Ara esperem a l’altra, sabent que no arribarà, però sense perdre l’esperança.

Estem vivint un moment històric i em fa mal que no ho visquem amb alegria.

Parlem. Establim vies de diàleg. Però de diàleg sincer, en condicions d’igualtat. És l’única manera de construir la societat en la que volem viure.

I per això necessitem governs [radicalment] responsables, que siguin valents i que donin un pas endavant en la cerca de solucions als conflictes que motiven aquesta reflexió”.

Nekane Navarro

15 de maig de 2018

Podeu llegir aquí la 20180515 Carta Ara.