Connexions beethik… de Goya!

“Maleïda sigui la guerra dels polítics contra els innocents. Maleïda sigui la guerra al cor dels que pateixen per ser acceptats”.

Amb aquestes paraules va rebre Amaia Remírez, directora, juntament amb Raúl de la Fuente, el Goya al Millor curt documental per “Maldita, a love song to Sarajevo”. El seu tercer Goya, després de Minerita (Millor curtmetratge documental, 2014) i  Another Day of Life (Millor película d’animació, 2019).

En el curt, Bozo Vreco, el més revolucionari dels artistes dels Balcans i la pianista barcelonina Clara Peya escriuen des de la distància a quatre mans “Maldita”, una cançó que construeix ponts entre Sarajevo i Barcelona, entre tradició i avantguarda i també entre gèneres. Canten a la vida, a la superació i a la història d’amor entre dues ciutats que es van saber trobar en moments difícils per no dir-se mai més adéu.

Como va explicar recentment Amaia Remírez: “”El curt neix en el marc dels 30 anys de la història de solidaritat i agermanament entre Sarajevo i Barcelona i ho vam voler reflectir d’una manera molt poètica. Vam proposar que la pel·lícula tingués forma de cançó d’amor a Sarajevo creada per dos artistes, cada un des de la seva ciutat i a través d’una seducció digital entre Bozo i Clara Peya en forma de trucades de vídeo”. 

I d’aquesta relació neix la màgia. Aquesta màgia que ens connecta amb la nostra essència més purament humana, aquesta essència que enderroca fronteres i construeix ponts a través de la música. Aquesta màgia on l’art, aquest llenguatge universal que ens enganxa a l’emoció, a allò que ens fa humans, s’obre camí.

Ver tràiler.

Des de beethik volem felicitar a Amaia Remírez, Raúl de la Fuente i Clara Peya, totes elles #connexions_beethik, pel merescut reconeixement. Però també volem animar totes les persones que rebin aquest missatge a veure l’obra premiada i, per damunt de tot, a prendre part activa en l’eliminació de les barreres que ens obliguen a maleir, com va apuntar Amaia Remírez, les guerres que totes lluitem dins i fora.