Una vegada més… un Sant Jordi [radicalment] diferent

Recordeu el nostre poble de Sant Jordi? Us el vam presentar l’any 2019. I les nostres intrèpides dragona i princesa? El 2020 ens van explicar com havia estat el viatge pel món i l’any passat van compartir les seves emocions després dels mesos més durs de pandèmia.

Avui han tornat a reunir-se per celebrar el 4t aniversari de connexions_beethik i just quan estaven en plena festa ha aparegut un ésser estrany que ha provocat el pànic entre totes les presents.

Bé, entre totes no… la dracona, que té molt món, ha reconegut immediatament el drac robot i tement-se algun acte heroic d’algun intrèpid cavaller vingut amunt que pogués voler convertir-se en nova llegenda, ha decidit intervenir.

I quina millor manera el dia que som que fer-ho regalant a tothom tres llibres que ens ajuden a entendre millor aquests nous personatges que cada vegada protagonitzen més històries:

El primer és una guia de convivència per aprendre a relacionar-nos amb el nou habitant:
Ha vingut per espiar-nos? Haurem d’aprendre a conviure?
Aquesta pot ser una convivència harmònica?

El segon planteja una reflexió sobre l’ètica que hem de transmetre a aquestes noves màquines que ens superaran en moltes coses.
És la nostra responsabilitat deixar-les el nostre millor llegat? El més [radicalment] humà com és l’ètica?
Moltes persones prefereixen no pensar, però com afirma l’autor, comprendre és potser el repte més gran que un humà pot experimentar.

I l’últim ens acosta a la relació quotidiana amb les màquines a través d’un conjunt de relats de ciència ficció distès.

Bona dIAda de Sant Jordi!