Reflexions estivals beethik!

Quan esperàvem l’arribada d’aquest 2020 somniàvem amb un gran any en el camí cap a unes organitzacions més autèntiques, humanes i sostenibles. No podíem imaginar que una gran pandèmia ens portaria a una situació en la que, com compartíem en un article publicat recentment, l’única cosa certa és la incertesa.

Però l’univers de connexions_beethik no ha deixat de crèixer i de sumar persones que ens ajuden a millorar dia a dia:

Connexions beethik

De fet, durant la pandèmia hem volgut intensificar la connexió amb vosaltres, apropant-nos a persones que ens han ajudat a analitzar la situació des de diverses perspectives: la sanitària (Jaume Sellarès), l’econòmica (Oriol Amat), la social (Esperança Esteve, Carles Campuzano), l’organitzativa (Samantha Slade, Xavier López), l’empresarial (Felisa Palacio), la de l’anàlisi política (Cristina Monge), la dels espais públics (Roger Miralles), la referent a la gestió de dades (Josep Maria Bosch), la que mira les tendències de futur (Genís Rocai la dels mitjans de comunicació amb una connexió que, tristament, va arribar massa tard (Jordi Jaumà).

Ens han fet veure que “sense confiança no es pot construir res, perquè la confiança genera solidaritat, empatia i capacitat de sacrifici” (Jaume Sellarès). Aquesta és la base de “la responsabilitat que tenim uns envers els altres” i que “és constitutiva del contracte social que es deriva del fet de viure en societat” (Carles Campuzano). I només les organitzacions que posin al centre les persones podran sobreviure perquè “Ara ja no serà suficient tenir cura del planeta: arriba un nou valor, tenir cura de les persones. La suma de les dues equacions és clara: volem empreses ètiques” (Genís Roca).

Ara marxem de vacances. Unes vacances que ningú sap a on ens portaran, però que ens haurien de servir per parar, reflexionar i connectar amb la nostra essència més humana, que serà la que ens permetrà tornar al setembre i seguir treballant per construir les organitzacions i la societat en la que volem viure i conviure.

Us animem a tornar a connectar amb cada una d’aquestes persones recuperant les entrevistes que trobareu al nostre web. Tornarem al setembre, us hi esperem!